16.4 Naturfotofestival 10-19

 

12748005_906166132836190_3487571362483881481_o

Naturfotofestival i PIUG kultursalen i Pargas 16.4 10-19

Foto Apertura r.f. vill bjuda alla foto- och naturintresserade till en hel dag full av intressanta bildvisningar. Bland föreläsarna finner vi bl.a. Mats Andersson, som nyligen vunnit Nordic Nature Photo Contest 2016 kommer att presentera nytt material. Fotografen Andy Horner kommer och berättar om Galápagos – evolutionens vagga. Ut över dessa två kommer vi att få höra om en resa till Island, foto med multikopter, nattfotografi, camera obscura och en kall historia.

Dörrarna öppnas klockan 10:00, men det är fritt fram att dyka upp under dagens lopp.

PROGRAM:
10:30 Oscar Keserci – Nattfoto
11:00 Hans G. Hästbacka – Camera obscura
12:00 Andy Horner – Galapagos
13:00 LUNCH
14:00 Johan Ljungqvist – Multikopter
15:00 Johanna Sandin – Island
16:00 PAUS
16:15 Niclas Rantala – Kalla platser
17:00 Mats Andersson – Möten och Island

Under lunchpausen kan du bekanta dig med Houtskärs Lokalhistoriska Arkiv, HLA.
HLA-arkivet innehåller ca 9000 foton och publiceras för allmänheten den 1.4 på adressen www.hla.fi, där alla intresserade kan se, bläddra och söka bland de 9000 fotografierna från Houtskär.

 

Efter festivalen kan du äta gått och diskutera om dagens föreläsningar vid en middag på restaurang Kamu i Pargas.
Middagen kan du köpa i samband med festivalbiljetten.

Meny:
Grönsallad
Grillbiff / Dagens fisk
Kaffe & Konfekt

Biljettpriserna till festivalen: I biljettpriset ingår lunch (kall buffé).
Normal 30€ | Studernade/Pensionär 24€ | Medlem 10€

Biljettpriserna till festivalen + middag:
Normal 60€ | Studernade/Pensionär 54€ | Medlem 35€

Biljetter finns att köpa från:

NetTicket.fi | Kelovee, Stadshuset i Pargas I  Nagu Ombudspost | Luckan i Åbo |  Luckan i Kimito

 

Mats Andersson
Mats Andersson (född 1966) läste bland annat foto på Konstindustriskolan i Göteborg under 1980-talet. Därefter följde jobb som framförallt Art Director inom reklambranschen. Sedan 1989 har han varit verksam som Art Director och fotograf på Concret Reklam i Jönköping. Ansluten hos bildbyrån Maskot i Stockholm sedan 2009. Invald i prestigefyllda Naturfotograferna /N 2011. Publicerat bilder i mängder av tidningar, magasin och almanackor genom åren. Givit ut tio böcker

Andy Horner
Andy Horner är internationellt känd fotograf som specialiserat sig på natur och miljöbilder. Han växte upp i norra England men sedan 20 år tillbaka är han bosatt på Åland, där han undervisar i naturfoto och frilansar som fotograf med hela världen som studio. Andy har byggt upp utbildningar för professionella naturfotografer på Ålands folkhögskola (numera Ålands naturfotoakademi) och hos Axxell i Finland. Han har ordnat och lett många fältkurser i Sverige, Norge, Finland, Island, Grönland, Svalbard, Namibia, Sydafrika, Kenya, Tanzania, Costa Rica och Ecuador. Han är en ofta anlitad föredragshållare och utställare och han har gett ut en rad fotoböcker.

Johanna Sandin
Jag är landskapsfotograf och Hangöbo, som i ur och skur tar med kameran ut för att föreviga det dramatiska landskapet. Jag trivs bäst i stormigt gråväder på klipporna i hemstaden och havet är ett återkommande motiv i mina bilder. Jag knäppte sporadiskt bilder i många år, men i samband med en fotokurs 2011 tog hobbyn en vändning till det seriösare och sedan dess har jag målmedvetet jobbat för att utvecklas som fotograf. När jag inte är ut på klipporna arbetar jag som lärare vid Hangö gymnasium.

Oscar Keserci
Jag heter Oscar Keserci och är 26 år gammal. Jag växte upp på en liten grekisk ö, Rodos. Jag flyttade till Finland år 2013 och nu bor jag i Kyrkslätt. Jag är en person som söker efter nya äventyr, gillar att resa runt i världen och uttforska naturen. Jag köpte min första kamera år 2014 och blev fascinerad av fotografering. Jag fotar mest landskap och nattbilder.

I mitt fotograferande försöker jag vara kreativ och mitt mål är att ge vidare känslan jag hade då jag fotar.

Niclas Rantala
Mitt namn är Niclas Rantala, född och uppvuxen i Pargas och har hållit på med foto sedan jag fick min första kamera då jag gick i lågstadiet. Efter att ha skaffat den första digitala kameran i början på 2000-talet tog intresset fart och jag började ta mig ut i skärgården. Att kunna kombinera foto med uteliv är något jag verkligen gillar. Med mina bilder vill jag berätta om platser som jag tycker att är vackra och som jag oftast besökt under de årstider då inte så många andra gör det.

Johan Ljungqvist
Johan Ljungqvist (f. 1975) är telekom-ingenjör och yrkesfotograf. Vuxen och bosatt i Raseborg. Har fotograferat sen slutet av 80-talet, gick över till digitalfoto 2001. Driver företaget multifoto.fi och utför där foto- och video-relaterade uppdrag med fokus på flygfotografering. Motiven varierar mycket men fotar helst landskap. Strävar till att publicera nya bilder & videon på fb.com/multifoto.fi varje vecka.

Hans G. Hästbacka
Hans G. Hästbacka (Åbo) Jag är en frilanskonstnär/bildkonstnär. I mina konstprojekt använder jag ofta fotografi som uttrycksmedel, och då i första hand bilder som framställts med Camera obscura / nålhålskamera.

Kamerorna konstruerar jag vanligtvis av papplådor, plaströr, böcker och andra vardagliga föremål. En kamera behöver nödvändigtvis inte kosta 1000-tals euro för att vara ”bra”, man kan också bygga en riktigt skaplig kamera för bara 1 euro.

Mitt motto: Varför göra det enkelt när det går att göra det svårt!