Workshopparna

Workshop-dag

29.10 kl.12-17 Pargas, PIUG, Kultursalen

Du kan delta i en eller flera workshoppar under dagen. Varje workshop startar 3 gånger under dagen och gar en lektionsdel som tar ca 30min. Du kan också stanna längre på en workshop för att testa själv och diskutera mera. Med hjälp av programmet ser du när de olika workshopparna startar.

Makrofoto
Har du prövat på makrofotografering? Hur får man fina närbilder på växter bara några steg från ytterdörren. Under workshoppen berättar Guy om sina erfarenheter med makrofotografering. Det finns också utrustning på plats som du kan pröva med. Kom och fotografera makro med Guy.

DIY-hörna
Fota med blixt. Kom och laga din egen diffusor för mjukare ljus, en ”beauty dish” för porträtt eller en blixt-ring för makrofoto. Pröva och bygg billiga gör-det-själv lösningar.

Fota ditt eget Julkort
Kom och fota ditt eget julkort med Camilla. Vi bygger upp bakgrunder och konstruerar små stämningsfulla stilleben eller glada teman av pynt och naturmaterial. Allt du behöver är din kamera (stativ kan också vara bra att ha) och lite fantasi – resten finns på plats.

Ta bättre bilder!
Fotograferar du mest med telefonen, eller kanske du har en systemkamera. Lär dig några enkla knep som ger dig bättre bilder. Vad är bra att tänka på då man tar sin bild och hur får man skarpare bilder. Man lär sig av sina misstag och när inte antalet bilder man kan ta längre är en begränsning, är det bara att experimentera sig fram till det resultat man önskar!

Lightroom
Använder du Lightroom och har stött på problem. Nu har du möjlighet att ställa frågor och få tips om hur du skall gå till väga. Eller kanske du har hört om programmet men vill veta mera, varför skall man skaffa Lightroom? Lasse berättar, hjälper och löser dina problem med Lightroom.

Redigera enkelt
Har du funderat vad alla bildinställningar du ser t. ex. i telefonens kameraprogram betyder? Lär dig göra snabba editeringar av dina bilder för att förbättra t. ex. exponering och vitbalans! Lär dig också förstå varför det kan löna sig att fota i RAW format i motsats till JPEG.